Home2020-05-29T13:55:01+01:00
FAQJA INFORMATIVE PËR VIRUSIN KORONA

Bashkë për Kamenicën

TË GJITHË SË BASHKU TË LUFTOJMË PANDEMINË COVID-19

Situata në Kamenicë

Raste Fatalitete Të Shëruar Raste Aktive Vetë-Izolim
40 0 37 3 52

 

Grafikoni për Kamenicën

Pandemia COVID-19

Gjendja Në Botë
Situata Sipas Vendeve

Vendi Raste 24h Vdekje 24h % Të Shëruar % Raste Aktive
USA 1,797,949 4,419 104,634 92 5.8% 519,736 28.9% 1,173,579
Brazil 469,510 1,172 28,015 71 6% 193,181 41.1% 248,314
Russia 396,575 8,952 4,555 181 1.1% 167,469 42.2% 224,551
Spain 285,644 0 27,121 0 9.5% 196,958 69% 61,565
UK 272,826 1,604 38,376 215 14.1% - 0% 234,450
Italy 232,248 0 33,229 0 14.3% 152,844 65.8% 46,175
France 186,835 0 28,714 0 15.4% 67,803 36.3% 90,318
Germany 183,139 120 8,598 4 4.7% 164,900 90% 9,641
India 180,939 7,448 5,144 164 2.8% 84,792 46.9% 91,003
Turkey 162,120 0 4,489 0 2.8% 125,963 77.7% 31,668
Iran 148,950 2,282 7,734 57 5.2% 116,827 78.4% 24,389
Peru 148,285 0 4,230 0 2.9% 62,791 42.3% 81,264
Chile 94,858 4,220 997 53 1.1% 40,431 42.6% 53,430
Canada 89,418 0 6,979 0 7.8% 47,518 53.1% 34,921
Mexico 84,627 3,227 9,415 371 11.1% 59,610 70.4% 15,602
Saudi Arabia 83,384 1,618 480 22 0.6% 58,883 70.6% 24,021
China 82,999 4 4,634 0 5.6% 78,302 94.3% 63
Pakistan 66,457 2,429 1,395 78 2.1% 24,131 36.3% 40,931
Belgium 58,186 125 9,453 23 16.2% 15,769 27.1% 32,964
Qatar 55,262 2,355 36 0 0.1% 25,839 46.8% 29,387
Netherlands 46,257 131 5,951 20 12.9% - 0% 40,306
Bangladesh 44,608 1,764 610 28 1.4% 9,375 21% 34,623
Belarus 41,658 894 229 5 0.5% 17,964 43.1% 23,465
Ecuador 38,571 0 3,334 0 8.6% 19,190 49.8% 16,047
Sweden 37,113 637 4,395 45 11.8% 4,971 13.4% 27,747
Singapore 34,366 506 23 0 0.1% 20,727 60.3% 13,616
UAE 33,170 0 260 0 0.8% 17,097 51.5% 15,813
Portugal 32,203 257 1,396 13 4.3% 19,186 59.6% 11,621
Switzerland 30,845 17 1,919 0 6.2% 28,400 92.1% 526
South Africa 29,240 0 611 0 2.1% 15,093 51.6% 13,536
Colombia 26,688 0 853 0 3.2% 6,913 25.9% 18,922
Kuwait 26,192 1,008 205 11 0.8% 10,156 38.8% 15,831
Indonesia 25,773 557 1,573 53 6.1% 7,015 27.2% 17,185
Ireland 24,876 0 1,645 0 6.6% 22,089 88.8% 1,142
Poland 23,571 416 1,061 10 4.5% 11,016 46.7% 11,494
Ukraine 23,204 393 696 17 3% 9,311 40.1% 13,197
Egypt 22,082 0 879 0 4% 5,511 25% 15,692
Romania 19,133 151 1,259 11 6.6% 13,046 68.2% 4,828
Philippines 17,224 590 950 8 5.5% 3,808 22.1% 12,466
Israel 17,008 21 284 0 1.7% 14,776 86.9% 1,948
Japan 16,719 0 874 0 5.2% 14,254 85.3% 1,591
Austria 16,685 30 668 0 4% 15,520 93% 497
Dominican Republic 16,531 0 488 0 3% 9,266 56.1% 6,777
Argentina 15,419 0 520 0 3.4% 4,788 31.1% 10,111
Afghanistan 14,525 866 249 3 1.7% 1,303 9% 12,973
Panama 12,531 0 326 0 2.6% 7,540 60.2% 4,665
Denmark 11,633 40 571 3 4.9% 10,327 88.8% 735
S. Korea 11,441 39 269 0 2.4% 10,398 90.9% 774
Serbia 11,381 27 242 0 2.1% 6,606 58% 4,533
Bahrain 10,740 291 15 0 0.1% 5,811 54.1% 4,914
Oman 10,423 603 42 1 0.4% 2,396 23% 7,985
Kazakhstan 10,382 450 38 1 0.4% 5,057 48.7% 5,287
Nigeria 9,302 0 261 0 2.8% 2,697 29% 6,344
Czechia 9,226 30 319 0 3.5% 6,532 70.8% 2,375
Algeria 9,134 0 638 0 7% 5,422 59.4% 3,074
Armenia 8,927 251 127 7 1.4% 3,317 37.2% 5,483
Bolivia 8,731 344 300 7 3.4% 749 8.6% 7,682
Norway 8,435 13 236 0 2.8% 7,727 91.6% 472
Moldova 8,098 202 291 3 3.6% 4,455 55% 3,352
Ghana 7,768 152 35 1 0.5% 2,540 32.7% 5,193
Malaysia 7,762 30 115 0 1.5% 6,330 81.6% 1,317
Morocco 7,740 26 203 1 2.6% 5,377 69.5% 2,160
Australia 7,185 12 103 0 1.4% 6,606 91.9% 476
Finland 6,826 50 316 2 4.6% 5,500 80.6% 1,010
Iraq 6,179 306 195 10 3.2% 3,110 50.3% 2,874
Cameroon 5,659 223 185 8 3.3% 3,441 60.8% 2,033
Azerbaijan 5,246 257 61 3 1.2% 3,327 63.4% 1,858
Honduras 4,886 134 199 3 4.1% 528 10.8% 4,159
Guatemala 4,607 259 90 10 2% 648 14.1% 3,869
Sudan 4,521 0 233 0 5.2% 816 18% 3,472
Luxembourg 4,016 4 110 0 2.7% 3,815 95% 91
Hungary 3,867 26 524 7 13.6% 2,142 55.4% 1,201
Tajikistan 3,807 121 47 0 1.2% 1,865 49% 1,895
Guinea 3,656 0 22 0 0.6% 2,000 54.7% 1,634
Senegal 3,535 106 42 1 1.2% 1,761 49.8% 1,732
Uzbekistan 3,523 55 14 0 0.4% 2,783 79% 726
Djibouti 3,194 280 22 2 0.7% 1,286 40.3% 1,886
Thailand 3,077 1 57 0 1.9% 2,961 96.2% 59
DRC 2,966 133 69 0 2.3% 428 14.4% 2,469
Greece 2,915 6 175 0 6% 1,374 47.1% 1,366
Côte d'Ivoire 2,750 0 32 0 1.2% 1,370 49.8% 1,348
Gabon 2,613 0 15 0 0.6% 709 27.1% 1,889
Bulgaria 2,499 14 139 3 5.6% 1,064 42.6% 1,296
Bosnia 2,494 9 153 0 6.1% 1,831 73.4% 510
El Salvador 2,395 117 44 2 1.8% 1,026 42.8% 1,325
Croatia 2,246 1 103 0 4.6% 2,063 91.9% 80
Macedonia 2,164 35 131 5 6.1% 1,535 70.9% 498
Cuba 2,025 20 83 1 4.1% 1,795 88.6% 147
Kenya 1,888 143 63 1 3.3% 464 24.6% 1,361
Estonia 1,865 6 67 0 3.6% 1,622 87% 176
Somalia 1,828 0 72 0 3.9% 310 17% 1,446
Iceland 1,806 1 10 0 0.6% 1,794 99.3% 2
Kyrgyzstan 1,722 60 16 0 0.9% 1,113 64.6% 593
Mayotte 1,699 0 21 0 1.2% 1,385 81.5% 293
Lithuania 1,670 8 70 2 4.2% 1,229 73.6% 371
Maldives 1,633 42 5 0 0.3% 230 14.1% 1,398
Haiti 1,584 141 35 0 2.2% 22 1.4% 1,527
Sri Lanka 1,566 8 10 0 0.6% 781 49.9% 775
Slovakia 1,521 1 28 0 1.8% 1,356 89.2% 137
New Zealand 1,504 0 22 0 1.5% 1,481 98.5% 1
Slovenia 1,473 0 108 0 7.3% 1,357 92.1% 8
Nepal 1,401 189 6 0 0.4% 219 15.6% 1,176
Venezuela 1,370 0 14 0 1% 302 22% 1,054
Equatorial Guinea 1,306 0 12 0 0.9% 200 15.3% 1,094
Guinea-Bissau 1,256 0 8 0 0.6% 42 3.3% 1,206
Mali 1,250 24 76 3 6.1% 696 55.7% 478
Lebanon 1,191 19 26 0 2.2% 708 59.4% 457
Albania 1,122 23 33 0 2.9% 857 76.4% 232
Hong Kong 1,083 3 4 0 0.4% 1,036 95.7% 43
Tunisia 1,076 5 48 0 4.5% 950 88.3% 78
Latvia 1,065 1 24 0 2.3% 745 70% 296
Ethiopia 1,063 95 8 0 0.8% 208 19.6% 847
Zambia 1,057 0 7 0 0.7% 779 73.7% 271
Costa Rica 1,022 0 10 0 1% 653 63.9% 359
South Sudan 994 0 10 0 1% 6 0.6% 978
Niger 955 0 64 0 6.7% 813 85.1% 78
Cyprus 944 2 17 0 1.8% 784 83.1% 143
Paraguay 917 0 11 0 1.2% 413 45% 493
Central African Republic 874 0 1 0 0.1% 23 2.6% 850
Sierra Leone 852 23 46 1 5.4% 415 48.7% 391
Burkina Faso 847 0 53 0 6.3% 720 85% 74
Uruguay 816 0 22 0 2.7% 680 83.3% 114
Andorra 764 0 51 0 6.7% 692 90.6% 21
Chad 759 0 65 0 8.6% 444 58.5% 250
Nicaragua 759 0 35 0 4.6% 370 48.7% 354
Madagascar 758 60 6 1 0.8% 165 21.8% 587
Georgia 757 11 12 0 1.6% 600 79.3% 145
Jordan 734 4 9 0 1.2% 507 69.1% 218
Diamond Princess 712 0 13 0 1.8% 651 91.4% 48
San Marino 671 0 42 0 6.3% 357 53.2% 272
Malta 618 2 9 0 1.5% 525 85% 84
Jamaica 575 6 9 0 1.6% 289 50.3% 277
Congo 571 0 19 0 3.3% 161 28.2% 391
Channel Islands 560 0 45 0 8% 512 91.4% 3
Tanzania 509 0 21 0 4.1% 183 36% 305
Réunion 471 1 1 0 0.2% 411 87.3% 59
Sao Tome and Principe 463 0 12 0 2.6% 68 14.7% 383
French Guiana 450 0 1 0 0.2% 172 38.2% 277
Palestine 447 1 3 0 0.7% 368 82.3% 76
Taiwan 442 0 7 0 1.6% 421 95.2% 14
Togo 428 0 13 0 3% 202 47.2% 213
Mauritania 423 0 20 0 4.7% 21 5% 382
Cabo Verde 421 16 4 0 1% 167 39.7% 250
Rwanda 355 0 0 0 0% 247 69.6% 108
Isle of Man 336 0 24 0 7.1% 309 92% 3
Mauritius 335 0 10 0 3% 322 96.1% 3
Uganda 329 0 0 0 0% 72 21.9% 257
Vietnam 328 1 0 0 0% 279 85.1% 49
Montenegro 324 0 9 0 2.8% 315 97.2% 0
Yemen 283 0 65 0 23% 11 3.9% 207
Liberia 280 7 27 0 9.6% 148 52.9% 105
Swaziland 279 0 2 0 0.7% 168 60.2% 109
Malawi 273 0 4 0 1.5% 42 15.4% 227
Mozambique 244 10 2 0 0.8% 90 36.9% 152
Benin 224 0 3 0 1.3% 136 60.7% 85
Myanmar 224 17 6 0 2.7% 130 58% 88
Martinique 200 0 14 0 7% 98 49% 88
Faroe Islands 187 0 0 0 0% 187 100% 0
Mongolia 179 0 0 0 0% 44 24.6% 135
Gibraltar 169 8 0 0 0% 149 88.2% 20
Guadeloupe 162 0 14 0 8.6% 138 85.2% 10
Zimbabwe 160 11 4 0 2.5% 29 18.1% 127
Guyana 150 0 11 0 7.3% 67 44.7% 72
Brunei 141 0 2 0 1.4% 138 97.9% 1
Cayman Islands 141 0 1 0 0.7% 68 48.2% 72
Bermuda 140 0 9 0 6.4% 92 65.7% 39
Cambodia 125 1 0 0 0% 123 98.4% 2
Syrian Arab Republic 122 0 4 0 3.3% 43 35.2% 75
Libyan Arab Jamahiriya 118 0 5 0 4.2% 41 34.7% 72
Trinidad and Tobago 116 0 8 0 6.9% 108 93.1% 0
Comoros 106 19 2 0 1.9% 26 24.5% 78
Bahamas 102 0 11 0 10.8% 48 47.1% 43
Aruba 101 0 3 0 3% 98 97% 0
Monaco 98 0 4 0 4.1% 90 91.8% 4
Barbados 92 0 7 0 7.6% 76 82.6% 9
Liechtenstein 82 0 1 0 1.2% 55 67.1% 26
Angola 81 0 4 0 4.9% 18 22.2% 59
Sint Maarten 77 0 15 0 19.5% 60 77.9% 2
French Polynesia 60 0 0 0 0% 60 100% 0
Macao 45 0 0 0 0% 45 100% 0
Burundi 42 0 1 0 2.4% 20 47.6% 21
Saint Martin 41 1 3 0 7.3% 33 80.5% 5
Eritrea 39 0 0 0 0% 39 100% 0
Botswana 35 0 1 0 2.9% 20 57.1% 14
Bhutan 33 2 0 0 0% 6 18.2% 27
Saint Vincent and the Grenadines 26 0 0 0 0% 14 53.8% 12
Antigua and Barbuda 25 0 3 0 12% 19 76% 3
Gambia 25 0 1 0 4% 20 80% 4
Timor-Leste 24 0 0 0 0% 24 100% 0
Grenada 23 0 0 0 0% 18 78.3% 5
Namibia 23 0 0 0 0% 14 60.9% 9
Lao People's Democratic Republic 19 0 0 0 0% 16 84.2% 3
New Caledonia 19 0 0 0 0% 18 94.7% 1
Belize 18 0 2 0 11.1% 16 88.9% 0
Curaçao 18 0 1 0 5.6% 14 77.8% 3
Fiji 18 0 0 0 0% 15 83.3% 3
Saint Lucia 18 0 0 0 0% 18 100% 0
Dominica 16 0 0 0 0% 16 100% 0
Saint Kitts and Nevis 15 0 0 0 0% 15 100% 0
Falkland Islands (Malvinas) 13 0 0 0 0% 13 100% 0
Greenland 13 0 0 0 0% 11 84.6% 2
Holy See (Vatican City State) 12 0 0 0 0% 2 16.7% 10
Suriname 12 0 1 0 8.3% 9 75% 2
Turks and Caicos Islands 12 0 1 0 8.3% 10 83.3% 1
Montserrat 11 0 1 0 9.1% 10 90.9% 0
Seychelles 11 0 0 0 0% 11 100% 0
MS Zaandam 9 0 2 0 22.2% - 0% 7
Western Sahara 9 0 1 0 11.1% 6 66.7% 2
British Virgin Islands 8 0 1 0 12.5% 7 87.5% 0
Papua New Guinea 8 0 0 0 0% 8 100% 0
Caribbean Netherlands 6 0 0 0 0% 6 100% 0
St. Barth 6 0 0 0 0% 6 100% 0
Anguilla 3 0 0 0 0% 3 100% 0
Lesotho 2 0 0 0 0% 1 50% 1
Saint Pierre Miquelon 1 0 0 0 0% 1 100% 0
ME SHUMË STATISTIKA
REAGIMI EKONOMIK I KAMENICËS

PËRKRAHJE PËR BIZNESE DHE BUJQËSINË

Në këtë kohë të pandemisë, e cila po prekë secilën pore të jetës, është vitale që të kujdesemi bashkërisht për sektorin tonë privat. Në këtë kohë është e rëndësishme që të konsumojmë produktet e bujqëve tanë, të kërkojmë produktet e shërbimet e kompanive nga komuna jonë. Komuna e Kamenicës është e gatshme të punojë bashkë me sektorin privat për të promovuar qasje dhe ide që stimulojnë sektorin tonë privat.

KLIKO PER FAQEN E EKONOMISË

Si Transmetohet Koronavirusi

Përhapet nga personi në person përmes hundës ose gojës dhe transmetohet kryesisht përmes kollës ose teshtimës. Kur sperkatjet e kollitjes mbi sende apo sipërfaqe preken nga një person i dytë i cili mëpastaj prek hundën ose gojën e tij.

Simptomat e Koronavirusit

Shenjat e zakonshme përfshijnë: temperaturë, kollë , gulçim dhe vështirësi në frymëmarrje. Në rastet më të rënda, infeksioni mund të shkaktojë pneumoni, sindromë të rëndë respiratore akute, insufiçiencë të veshkave edhe vdekje.

Parandalimi

Pastroni duart rregullisht me sapun për 20 sekonda. Mbuloni hundën dhe gojën kur kolliteni ose teshtitni. Shmangni kontaktin e ngushtë (2 metra). Qëndroni në shtëpi dhe izolohuni. Mos prekni gojën, hundën dhe sytë me duar të papastra.

Lexo më shumë
Lexo më shumë
Lexo më shumë